En Sıcak Konular

AKP'dir ne yapsa yeri midir?

8 Temmuz 2008 02:17 tsi
AKP'dir ne yapsa yeri midir? Gerçek Hayat dergisi yazarlarından Asım Gültekin Karabük Belediyesi'nin Latife Tekin'i davet edip konuşturmaması üzerine ilginç ve dikkate değer bir yazı kaleme aldı.

OH OLSUN AKP!

Karabük'te AK Partili Belediye, Latife Tekin'i ve iki solcumsu yazarı davet etmiş. Almış Latife Tekin eline mikrofonu, kâh hükümete, kâh Abdullah Gül'e demediğini bırakmamış!
İyi etmiş! Edecek tabiî!
Dervişin fikri neyse zikri de odur!
Sizi övmelerini mi bekliyorsunuz!
Sonra da belediye başkanı başörtüsü tahammülsüzü. Sevgili Arsız'ı susturmuş! Başkanda yine bir karakter varmış ki, duramamış yerinde, hiç yoktan karşı çıkmış.. Ya gözlerinin içine bakıla bakıla yutsaydı o lafları, daha mı iyi olurdu? Tepki göstermesi güzel! Kibar bir davranış olmasa da güzel!
Ama davet etmeseydiniz daha iyiydi başkan! Davet edecek adam mı bulamadınız?!

CUNTACI SOLCUMSULUK!

Bilmiyor musunuz, Türkiye'de solcumsular hep cuntacılardan yana olmuştur. Namuslu solcu son derece azdır! Taraf gazetesi bile 25 bin satmaktadır. Onu da alanların yarısı muhtemelen bizim dincilerdir! Size kim dedi bunları çağırın diye! İşiniz yok mu sizin?! Ne zaman sizi seçen insanların sanatçılarını, yazarlarını keşfedeceksiniz sayın AKP'liler?! Ülkenin gereksiz Seda Sayanlarına, İbrahim Tatlıseslerine 50 milyar; 100 milyar vermeyi biliyor, kendi ellerinizle soyulup sonra da onore olmuş olarak oturuyorsunuz koltuklarınıza. Alın da başınıza çalın o onuru!

ÖMER KARAOĞLU'NU UNUTMAK ISEYEN BELEDIYECILER!

Mesela Ömer Karaoğlu'na, Taner Yüncüoğlu'na 3-5 milyarı çok görmeyi bırakın, artık davet bile etmeyen bu belediyelerin asıl bu müziğin onuru insanlara 50-100 milyarları dökmesi gerekirken yaptıkları, yapmaktan bıkmadıkları şu rezilliğe bakın!

(..)

Özcan Deniz'e, bilmem kime o dönemde milyarları dökenler; sanatçı bizden olunca 10 milyon lira vermeye kalktılar!

UNUTANLAR, UNUTULUR!

Tabiî 10 yıl önce yine iyiydi! O zaman yanlışlıkla da olsa, kazara da olsa bizim adamların çağırıldığı olurdu. Şimdi 5-6 yıldır hepten unuttular bizim değerlerimizi, yazarlarımızı, sanatçılarımızı...
Bu belediyelerin saçma sapan kültürel etkinliklerine siz de şahit olmuş, duymuşsunuzdur! Bir de hiç kültürel aktivitesi olmayan belediyeler var tabiî. Onlar ayrı bir konu. Bir de işini iyi yapan belediye varsa, onlar laflarımı hiç üstlerine almasınlar!
(..)

FATIH'TE ŞIIR AYIBI!

Mesela İstanbul'da Fatih Belediyesi 30 aydır şiir adı altında büyük bir görmemişliğe imza atıyor. İstanbul'un ortasında "Şairler Buluşuyor" yazılı bez afişleri her tarafa asıp "cıstak cıstak, oo Erkan Beyler hoş gelmişler" tarzı tavernacıları, şair olamamış amatör şair geçinen tipleri İstanbullulara şair diye sunuyor!
Bu köylülük, bu görmemişlik bir kere üç kere olsa neyse; 29 sefer de yapılmaz ki! Sonra etkinliklerine sol, liberal yazar çağırma takıntısı... Oh olsun işte. Kim dedi size Latife Tekin'i çağırın diye.

REZILLIK KI NE REZILLIK
(...)
Eminönü Belediyesi Gazeteciler Cemiyeti ile bir şenlik düzenledi iki hafta önce, berbat! Doldurmuşlar cuntacıları, solcumsu ulusalcıları... Rezillik ki ne rezillik...
Feleğinizi mi şaşırdınız. Ne yaptığınızın farkında mısınız?! Sonra İstanbul Büyükşehir'in Uluslararası Şiir Festivali. Pardon, yanlış söyledim; Batmış Ajansları Kurtarma Festivali mi demeliydim! Gören de festivali CHP'li bir belediye düzenliyor sanır!
Yüz şairin ikibuçuğu dindar çevreden! Zekat oranı sanki! Yüzde ikibuçuk, kırkta bir! Ama oy alırken yüzde 47! Nasıl bir körlük; anlamak mümkün değil!


Bu haber 2,605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,621 µs