En Sıcak Konular

Mehmet Şevket Eygi
Milli Gazete

Mehmet Şevket Eygi
0 0 0000

Cehennemlik Kimdir?



İ. Selçuk Aynaya Baksın!

CUMHURİYET ceride-i feridesi (seçkin gazetesi), yine bir saçmalığa imza koydu. İlhan Selçuk, Kur’an-ı Kerim ve Türbancılar başlıklı bir yazısında, türbanlı Müslüman kadınlara verip veriştirdi ve onlar için “Türbanı bir flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır... Bunlar Müslüman değil, kutsal Müslümanlığı kullananlardır... Topu cehennemliktir, çünkü Anadolu insanına en büyük kötülüğü yapıyorlar.” dedi.

Cumhuriyet gazetesi şekil ve tasarım itibarıyla en ciddi görünen gazetemizdir. Maalesef muhteva (içerik), yayın siyaseti bakımından en gayr-i ciddi gazetemiz de odur.

İslâm dininde kadınların başlarını örtmesi yokmuş!.. Bu kocaman bir yalan ve hezeyandır. Böyle bir iddiayı Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Fetva Kurulu, gerekçeli ve ayrıntılı iki fetvası ile reddediyor.

Kadınların tesettürü, başlarını örtmeleri Kur’an-ı Kerim ile, Peygamberin Sünneti ile ve icma ile sabittir.

Tesettür farzdır. Bu farzı inkâr eden İslâm dininden çıkmış olur. Farziyetini inkâr etmeden örtünmeyen ise günahkâr olur.

İlhan Selçuk, Atatürkçü geçiniyor. Peki, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın, eşi Latife Hanımın tesettürlü olduklarını bilmiyor mu? Çarşaf gibi fotoğrafları var.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk’ün tesettür lehinde konuşması vardır,

Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, II. Cilt, s.87

21 Mart 1923 tarihinde Konya Hilaliahmer Kadınlar Şubesi’nin tertip ettiği çay ziyafetinde şöyle söylüyor:

“......Filhakika memleketimizin bazı yerlerinde, en ziyade büyük şehirlerinde tarzı telebbüsümüz [giyim tarzımız] kıyafetimiz, bizim olmaktan çıkmıştır!...

Dînimizin tavsiye ettiği tesettür hem hayata, hem fazilete uygundur...

Tarz-ı telebbüsümüzü ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklid edenler düşünmelidirler ki, her milletin kendine mahsus an’anesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır.

Hiçbir millet aynen diğer milletin mukallidi olmamalıdır. Çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milleti dahilinde kalabilir Bunun neticesi şüphesiz hüsrandır. Tarz-ı telebbüsümüzde ruhî ihtiyacını tatmin için islâm ve Türk hayatını iptidadan bugüne kadar layıkiyle tetkik ve etrafiyle tavzih etmekliğimiz lazımdır.”

Yine Cumhuriyetin başlarında Mustafa Kemal Paşa, İzmir’e giderken Balıkesir’de durmuş, öğle namazını Zağanos Paşa Camii’nde kılmış, sonra minbere çıkarak hutbe okumuştur. Bu hutbede İslâm dinini övmüştür. O tarihlerde bu seyahatin hikâyesi ve okunan hutbe metni “Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa İzmir Yollarında” adlı bir kitapçıkta anlatılmıştır. Daha sonra bu kitap Latin harfleriyle İş Bankası Yayınları arasında çıkmıştır. İlhan Selçuk alsın da okusun.

Başörtüsü, bir farz olmanın yanında bir tercihtir de... Bütün İslâm kadınlarının siyasi maksatlarla örtündüklerini iddia etmek gülünçtür. İslâmcılık hareketi ve Siyasal İslâm yok iken de başörtüsü vardı. Başörtüsü İslâm dininin zuhurundan önce de vardı. Başörtüsü Yahudilikte, Hıristiyanlıkta, Hinduizmde ve başka dinlerde de vardır.

İlhan Selçuk, türbanlı Müslüman kadınlarına cehennemlik diyor. Aynaya baksa iyi eder.

Şu türban konusunu dillerine pelesenk ettiler, sonunda türban manyağı oldular. Hoşlanmamak, beğenmemek onların hakkıdır. Lakin hiç durmadan saldırmak, sövüp saymak hakkına sahip değiller.

Avrupa’daki Hıristiyan ülkelerde bile bizdeki gibi türban yasağı yok. Amerika’da, Kanada’da, İngiltere’de, Almanya’da, İsveç’te resmî üniformalı türbanlı polis hanımlar var.

Fransa dahil dünyanın bütün ileri, medeni, hukuklu, insan haklarına saygılı demokrat ülkelerde Müslüman kız öğrenciler üniversitelere başörtülü olarak gidebiliyorlar.

Türbanı yasaklamak, türbanlılara hakaret etmek, türbanlılara baskı yapmak, türbanlıların tahsil haklarını engellemek bir insan hakları ihlalidir. Bunu anlamak için hukukçu olmaya lüzum yok. Biraz insaf, iz’an ve vicdan yeterlidir.

Kadın konusunda Türkiye’nin en büyük ayıbı şudur:

T.C.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Emniyet Genel Müdürlüğü

Fâhişelik Vesikası

Düşünebiliyor musunuz bir kere... Devlet birtakım bedbaht kadınlara böyle bir vesika veriyor ve bunlar, kapısında polislerin beklediği iğrenç müesseselerde vücutlarını satarak ticaret yapıyorlar. Gelir vergisi ve KDV alınıyor, bu paralar bütçeye konuyor... Bu pis kölelik bir kadın hakları ihlali olmuyor ama başörtüsü takmak suç oluyor. Böyle bir rezalet karşısında taş olsa çatlar.

Örtünen kadınlara örtünün diye baskı yapan yok. Aksine açılın diye kanun dışı, adalet dışı, hukuk dışı baskılar yapılıyor.

Başları örtülü diye üniversitelere alınmayan nice kızımız, Viyana’ya gittiler ve orada tesettürlü olarak parlak tahsiller yaptılar. Rektörler, dekanlar, profesörler onlara diploma verdi. Kimisi yüksek lisans, kimisi doktora yaptı. Kimse onlara, başınızı niçin örtüyorsunuz diye sormadı, onlar mı medeni, yoksa bizdeki başörtüsü düşmanı Don Kişotlar mı?

İnsanlığın en kutsal hürriyeti din, inanç, vicdan, inandığı gibi yaşamak hakkı ve hürriyetidir. Bu hürriyeti zalimane bir şekilde kısıtlayanlar ve ihlal edenler hukuk önünde suçlu, tarih önünde sorumludur.

Asıl cehennemlikler türbanlı kadınlar ve kızlar değil; din ve inanç hürriyetine saldıranlardır.

Türbanı flama haline getirmişler... Ne kadar saçma, sübjektif, indî bir hükümdür bu.

Doğru dürüst tesettüre girmeyen birtakım havalı ve boyalı Müslüman kadın ve kızları biz de tenkit ediyoruz.

Tesettüre açılan savaş, başlangıçta kaybedilmiş bir savaştır. İlhan Selçuk ve yoldaşları boşuna kızıp köpürüyorlar, çırpınıyorlar, saldırıyorlar.

DİYÂNET’İN TESETTÜR FETVÂLARI

Bu fetvalar 16 sayfalık bir broşür halinde bastırılmıştır. Arzu edenler maliyet masraflarını ödeyerek fazla miktarda alıp dağıtabilirler. 100 adetlik paketi 10 YTL’dir. (Bedir Yayınevi, Cağaloğlu Yokuşu, No: 6/8 -Vilayet civarında-Cağaloğlu/İst. Tel: 0212 519 36 18 Taşraya posta veya kargo ile gönderilirse ilave ücret alınır.)

Tesettürün farz olduğunu ispat eden bu fetvalar, laik devletin resmi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilmiştir. Kimsenin itiraz etmeye hakkı ve mecali yoktur.

Bu yazı 1,890 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 3 Ekim 2008 Hainler İstanbul’u Bu Hale Nasıl Getirdiler?
    • 16 Ağustos 2008 Ergenekon=Jakoben Laikçilik=Resmî İdeoloji
    • 14 Ağustos 2008 Şeriatî Hem Sünnîlik, Hem Şiîlik Açısından Bozuktur
    • 30 Temmuz 2008 Yakın Tarihimize Işık Tutan Büyük Ve Engin Bir Kitap: Üstad Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıraları
    • 29 Temmuz 2008 Modern Türkiye’nin kuruluşunda Yahudiler
    • 28 Temmuz 2008 Din Büyüklerinin ve Müslümanların Dikkatlerine 12 Maddelik Islah Projesi
    • 24 Temmuz 2008 Ezana Saygısızlık
    • 21 Temmuz 2008 Hırsızlıkla Namaz Bir Arada Olmaz
    • 18 Temmuz 2008 Darbe Şakşakçılığı Yapanlar Dilerim Beladan Belaya Uğrasınlar
    • 17 Temmuz 2008 Türkiye Halkı Aptal ve Salak mıdır?
    • 16 Temmuz 2008 İsim Vermeden Anonim Tenkitler ve Uyarılar Yapmaya Devam Edeceğim
    • 14 Temmuz 2008 Müslüman Türkiye’de İslâm Devleti İstenemez
    • 14 Temmuz 2008 Müslüman Türkiye’de İslâm Devleti İstenemez
    • 12 Temmuz 2008 İslami tevhid eğitimi
    • 11 Temmuz 2008 Hakkın ve Halkın Hizmetinde Cumhuriyet
    • 10 Temmuz 2008 Yapılabilecekler ve Yapılması Gerekenler Yapılmıyor
    • 8 Temmuz 2008 Ordu ve Din...
    • 5 Temmuz 2008 Baylar Bayanlar Boşuna Protesto Etmeyin Oyun Kuralına Göre Oynanmaktadır
    • 4 Temmuz 2008 Hep Sivas Faciasından Bahs Edip, Başbağlar Katliamından Hiç Bahs Etmemek Zulümdür
    • 3 Temmuz 2008 Fitne Fesat Saçan Gazete

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,224 µs