En Sıcak Konular

Mühürdar

BELGE'CE
Mühürdar
0 0 0000

Tarihe düşülen ve düşülecek notlar…



Türkiye halkı hak etmediği iki kanlı, iki kansız olmak üzere dört darbeye bir de e-muhtıra (27 Nisan Bildirisi) ya maruz kalmış ve mağdur edilmiştir. Siyasi tarihimize “post modern darbe” olarak geçen 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarıyla başlayan süreç, hiç şüphesiz en başta halkı mağdur etmiş, baskı ve dayatmalar zirve yapmıştı. Zira bu süreçte bine yakın subay astsubay ordudan atıldı, yüzlerce başörtülünün eğitim hakkı elinden alındı. Binlercesi bağrına taş basarak evine döndü, onlarcası psikolojik temelli hastalıklara yakalandı. Ülkenin teminatı olacak gençleri manevi olarak besleyecek Kur’an kursları ve İmam Hatip Okullarının çoğunun kapısına, çıkarılan engellerle kilit vuruldu. Manevi olarak zayıflayan toplumda, kapkaç, hırsızlık, boşanma, alkol kullanımı ise hızla tırmandı. Bankalar boşaltıldı, ekonomi felç oldu. Sonunda “Öfke patladı” ve 5 yılda “yamalı bohça” halinde kurdurulan hükümetler 2002 seçimlerinde büyük hezimete uğradı. Bu süreçte ezilenleri temsil eden AKP ezici çoğunlukla iktidar oldu.

Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen darbenin yaşanmasında en büyük paylardan biri tartışmasız medyaya aitti. Zira 2000 yılında Milli Gazete’den Muharrem Coşkun’a röportaj veren duayen gazeteci Nezih Demirkent, “Askerleri medya şımarttı” diyerek çarpıcı bir tespitte bulunmuştu..

Akıl almaz derecede bilgi kirliliğinin yaşandığı günümüzde de durum pek iç açıcı değil. Dengeler değiştiği anda medyanın nasıl “esas duruş”a geçtiğini sanıyorum anlatmaya bile gerek yok. İşte “belgehaber” böyle bir ülkede doğuyor. Düşüce ve ifade özgürlüğünün alabildiğine kısıtlandığı, insanların ırk, isim, giyim ve inançlarından dolayı cezalandırıldığı darbe alışkını Türkiye’de belgehaber ayrı bir heyecanla çıkıyor karşınıza. Daha özgür, daha müreffeh, daha özgüvenli insanların yaşadığı Türkiye umuduyla.. Kısa zamanda “sık kullanılan” referans bir site olarak farklı ses ve farklı düşüncelere açık olmak en önemli kazancımız olacak.

Misyonumuz;

“belgehaber.com”un misyonu, tarihe delillerle not düşmektir. Evrensel boyutta haber vermek, habercilik ufkunu genişletmek, siyasi, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olduğu, toplumun gelişmesine katkıda bulunacak, sorgulayan, araştıran ve yaratıcı düşünebilen insanları bilgilendirmektir.. En büyük farkı ise araştırmacı bakışıyla tarihe ve gündeme ışık tutacak belge ve bilgilere yer vermesi olacaktır. Bu misyonu gerçekleştirmek için belgehaber.com, ulaştığı noktayı da aşarak uluslararası boyutlarda araştırmacı ve soruşturmacı haberciliği ölçü alan bir haber kurumu olmayı amaçlamaktadır.

Vizyonumuz;

“belgehaber”, araştırma ve tarih ağırlıklı bir haber portalı modelini benimsemektedir. Buna göre sıcak gelişmeler, siyasi, ekonomik, kültürel ve sanatsal olaylar verilirken, habercilik kalitesinden ödün verilmeyecektir. Bütün haberlerde mükemmelliğin ölçüsü “gerçeklik” düzeyidir. belgehaber.com tarafsız değil, en gerçekçi, doğrudan, haktan ve haklıdan yana tavrıyla referans haber portalı olmayı amaçlar..

“Tarihe düşülen ve düşülecek notlardan haberdar olun”

www.belgehaber.com

“belge güven verir…”



Bu yazı 15,788 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 31 Temmuz 2007 Tarihe düşülen ve düşülecek notlar…

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,805 µs