En Sıcak Konular

Mehmet Şevket Eygi
Milli Gazete

Mehmet Şevket Eygi
0 0 0000

Fransa’da Katolik Okullarının Başarısından Türkiye Müslümanlarının Alacakları Dersler



10 Eylül 2007 tarihli Le Monde gazetesi, Fransa’da Katolik okullarının son derece başarılı olduğunu, halkın çocuklarını bu okullara kaydettirmek istediğini, taleplerin hepsine müspet cevap verilemediğini yazıyordu.

Fransa’da laik devlet ile Katolik kilisesi arasında bir anlaşma yapılmıştır. Katolikler, okullar açacaklar devlet de onlara maddi yardım yapacaktır... Başkan Mitterand bir ara bu okulları kapatmak istemiş, fakat başaramamıştı. Kendisi de Katolik okulunda okumuştu.

Fransa devlet okullarında başörtüsü yasaklanmıştır ama Katolik okullarında serbesttir.

Laik Fransa, ülkesindeki Müslümanlara da İslâm Mektepleri açma konusunda izin vermektedir.

Pazar akşamı Çamlıca’da bir düğüne gittim. Beni otomobiliyle oraya götüren Ahmet Bey, oğullarından büyüğünü resmi liseye gönderdiğini, küçüğünü Müslüman bir cemaatin özel okuluna yolladığını; birincinin dinden çok uzaklaştığını, özel okula giden küçüğün beş vakit namaz kılan dindar bir çocuk olduğunu anlattı.

Askeri anayasa değiştiriliyor, sivil bir anayasa hazırlanıyor. Ümit ederim ki laik Fransa’da olduğu gibi bizde de özel İslâm mektepleri açılmasına izin verilir.

Avrupa’nın en temiz, en şeffaf, en düzgün, halkına en fazla gelir ve refah sağlayan ülkesi Norveç Krallığı’dır. Norveç’in anayasasında şu madde vardır: “Norveç Devleti’nin dini Norveç Lüteryan Kilisesi dinidir. Bütün dinlere hürriyet ve serbestlik tanınmıştır. Norveç Lüteryan Kilisesine mensup anne ve babalar çocuklarını bu kilisenin öğretilerine uygun bir şekilde yetiştirmekle mükelleftirler.”

Türkiye’de özel okul açılabiliyor da, laik Fransa’da olduğu gibi İslâm özel okulları açılmasına izin verilmiyor. Bahane laikliktir. Aslında gerçek laiklik böyle bir yasakla bağdaşmaz. Bizdeki laiklik değil, laikçiliktir.

Robert Kolej misyoner mektebidir... Saint Benoit Fransız Lisesi Katolik mektebidir. Laik sistem onlara izin veriyor, tolerans gösteriyor...

Bizdeki Tevhid-i Tedrisat kanunu ve ilkesi demokrasiye, insan haklarına, eşitliğe aykırıdır.

Müslümanlar bütün güçleriyle özel okullar açmalı ve oralarda bilgili, kültürlü, ahlâklı, faziletli, inançlı, vasıflı, güçlü genç nesiller yetiştirmelidir.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra bütün okullara mecburi din dersleri konuldu. Haftada sadece bir saat olan bu dersler yüzde doksan bir aldatmacadır. Bu derslerin kitapları gerçek İslâm dinine yüzde yüz uygun değildir. Biraz ilmihal bilgisi, biraz resmi ideoloji, biraz da hava cıva...

Bütün özel okullar için söylemiyorum, bazı cemaat okullarında dinlerarası diyalog ve hoşgörü propagandası yapılıyor. Böyle bir şey son derece yanlış ve zararlıdır. Çocuklarımıza İslâm dininin tek hak din olduğu, bu devirde bir tek İbrahimî din bulunduğu, onun da İslâm olduğu, Hz. Muhammed’in risaletini ve davetini inkâr edenlerin ehl-i necat ve ehl-i cennet olmadıkları kesin şekilde öğretilmelidir.

Çocuklarını resmi okullara gönderen Müslüman aileler haftada bir saatlik aldatmaca din derslerine sakın güvenmesinler. Yavrularının imanını ve ebedi mutluluğunu kurtarmak için çareler ve çözümler arasınlar.

Aşağıdaki hususlarda Müslümanlar çok geç kalmışlardır. Hemen çok planlı ve programlı bir şekilde harekete geçmeleri gerekir.

* GÜZEL SANATLAR LİSELERİ açmak. Bunlarda öncelikle Türkiye’nin kendi milli sanatları öğretilecektir. Okullarda sanat eseri üretilecek ve satılacaktır. Dört senelik böyle bir lisede tahsil görmüş, mezun olmuş ve sonunda bir baltaya sap olamamış... Batsın böyle okul! Başarılı güzel sanatlar okulları Türkiye’de beş on sene içinde yüz binlerce gence iş ve aş kazandırabilir.

* AŞÇILIK, KEBAPÇILIK, PASTACILIK, TATLICILIK vs OKULLARI. Unutmayalım ki şuanda Almanya’da Türklerin dönerciliği Amerikan fast food’unu geride bırakmıştır. Bizim dünya çapında bir mutfak kültürümüz vardır. Bir kısım kabiliyetli ve istidatlı çocuklarımızı bu sahada yetiştirip dünya çapında bir hamle yapmamız gerekir.

* GELENEKSEL EL SANATLARI ve ZENAATLARI OKULU. Yüzde doksanı sönmüş olan milli el sanatlarımızı ve zenaatlarımızı bu okullarla canlandırmalı ve her yıl ülkemize gelen milyonlarca turiste sanat ve zenaat ürünlerimizi satmalı, ayrıca ihraç etmeliyiz. Bu sanatların başında çömlekçilik gelir. Müzelerimizdeki binlerce çeşit tarihi pişmiş toprak eserlerinin replikaları yapılacak ve binlerce satış yerinde ve tezgâhta turistlere, kültürlü ve meraklı yerli halka satılacaktır.

Keşke bir takım Müslümanlar boş işleri, güncel dedikoduları, yakamoz gibi bir yanıp bir sönen fanilikleri bıraksalar da eğitim, kültür, sanat konularına yönelseler.

Müslüman Yalakalık Yapmaz!

MÜSLÜMAN aydınlara, düşünürlere, gazetecilere, yazarlara yalakalık, dalkavukluk, şakşakçılık, yağcılık yakışmaz. Hele bunlar siyasî iktidara yapılırsa...

Müslümanlar hikmetle, insafla, olumlu, yapıcı, ıslah edici muhalefet yapmalıdır.

Ülkemizde yoğun ve yaygın bir kokuşma vardır. Bunu öncelikle, kimsenin gözünün yaşına bakmadan Müslümanlar tenkit edecektir.

Ülkemizde nepotizm vardır. Yazılı olmayan anayasada “Hâmil-i kart yakinimdir, ona şu işin verilmesini reca ederim...” maddesi bulunmaktadır. Bununla Müslümanlar mücadele etmelidir.

Yüce İslâm dininin kesin olarak yasakladığı nice fısk ve fücur (kötülük, pislik, günah) ülkemizde açıkça işlenmektedir. Bunlarla Müslümanların mücâdele etmesi gereklidir.

Ülkemizde, yakın tarihte çok acayip, çok büyük, çok garip kirli ve kara servet birikimi olmuştur. Türkiye’nin bu konuda temizliğe ihtiyacı vardır. Bu işi elbette öncelikle faziletli Müslümanlar yapacaktır.

Gerçek aydın muhalefet yapar, gerçek Müslüman “Mâruf ile emr eder, münkerden alıkoyar”

Peygamber ne buyurmuştur? “Allah’a yemin ederim ki, benim kızım Fâtıma hırsızlık yapsa onun da elini kestiririm,” Müslüman, Peygamberin yolundan gitmekle, sünnetine uymakla mükelleftir . Bir dinsiz hırsızlık ve kötülük yapınca büyük tepki ve muhalefet, bir Müslüman açıkça fısk ve fücur işleyince, rüşvet alınca, hırsızlık yapınca tepki yok... Müslümana böyle bir çifte stardart yakışmaz.

Müslüman aydınlar, yazarlar, düşünürler Kur’an’daki “Sana nasıl emr olunduysa öylece dosdoğru ol” (Hûd sûresi) emrine uyacaklardır.

Müslüman, elbette birtakım menfi adamların ve kadınların yaptığı gibi yıkıcı, zararlı, ıslaha yönelik değil de ifsada yönelik muhalefet yapmaz. Yukarıda belirttiğim gibi müsbet, yapıcı, ıslah edici muhalefet yapar.

Bunu her hâl ü kârda yapar.



Bu yazı 2,022 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 3 Ekim 2008 Hainler İstanbul’u Bu Hale Nasıl Getirdiler?
    • 16 Ağustos 2008 Ergenekon=Jakoben Laikçilik=Resmî İdeoloji
    • 14 Ağustos 2008 Şeriatî Hem Sünnîlik, Hem Şiîlik Açısından Bozuktur
    • 30 Temmuz 2008 Yakın Tarihimize Işık Tutan Büyük Ve Engin Bir Kitap: Üstad Ali Ulvi Kurucu’nun Hatıraları
    • 29 Temmuz 2008 Modern Türkiye’nin kuruluşunda Yahudiler
    • 28 Temmuz 2008 Din Büyüklerinin ve Müslümanların Dikkatlerine 12 Maddelik Islah Projesi
    • 24 Temmuz 2008 Ezana Saygısızlık
    • 21 Temmuz 2008 Hırsızlıkla Namaz Bir Arada Olmaz
    • 18 Temmuz 2008 Darbe Şakşakçılığı Yapanlar Dilerim Beladan Belaya Uğrasınlar
    • 17 Temmuz 2008 Türkiye Halkı Aptal ve Salak mıdır?
    • 16 Temmuz 2008 İsim Vermeden Anonim Tenkitler ve Uyarılar Yapmaya Devam Edeceğim
    • 14 Temmuz 2008 Müslüman Türkiye’de İslâm Devleti İstenemez
    • 14 Temmuz 2008 Müslüman Türkiye’de İslâm Devleti İstenemez
    • 12 Temmuz 2008 İslami tevhid eğitimi
    • 11 Temmuz 2008 Hakkın ve Halkın Hizmetinde Cumhuriyet
    • 10 Temmuz 2008 Yapılabilecekler ve Yapılması Gerekenler Yapılmıyor
    • 8 Temmuz 2008 Ordu ve Din...
    • 5 Temmuz 2008 Baylar Bayanlar Boşuna Protesto Etmeyin Oyun Kuralına Göre Oynanmaktadır
    • 4 Temmuz 2008 Hep Sivas Faciasından Bahs Edip, Başbağlar Katliamından Hiç Bahs Etmemek Zulümdür
    • 3 Temmuz 2008 Fitne Fesat Saçan Gazete

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,832 µs