En Sıcak Konular

Yusuf Kaplan
Yeni Şafak

Yusuf Kaplan
0 0 0000

Ilımlı İslâm ve Türk İslâmofobisi



“Ilımlı İslâm” projesi, ABD'nin bir projesi. Bu projeyi geliştirenler, görünüşte, bazı neo-con çılgınlar. Ama gerçekte, neo-con çılgınları arkadan dolaşıp kuşatan ve kullanan Amerika'lı (ve tabiî ki İsrail-bağlantılı) Yahudiler. Bunların en ılımlıları arasında Bernard Lewis yer alıyor! Gerisini siz düşünün artık!

Bernard Lewis kim mi? Daha, 1970'lerde “Muslim Rage / Müslüman Ökesi” gibi sadece İslâm düşmanlığını körüklemek, meşrûlaştırmak ve kışkırtmak için yaz/dır/ılan “istihbarat metinleri”ni kaleme alan, “cihadizm” kavramını siyasî literatüre girdirerek Müslümanları Yahudilere yapılanları aratmayacak kadar ötekileştiren, şeytanlaştıran bir Arap, Türk ve İslâm araştırmaları profesörü.

Bu profesör, bir zamanlar, Türk hâriciyesi tarafından baştacı ediliyordu. Gerekçe, Ermeni soykırımı iddialarını desteklememesiymiş! Bu adamlara güvenilir mi, ey hâriçten gazel okuyan ve harcının Türk olduğu bir hayli su götürür haricî hariciyemiz!

Nitekim, ADL adlı güçlü Yahudi lobi örgütü, Türkiye'nin Ermeni meselesinde tezlerini destekliyordu; şimdi, bir çark etti, pîr çark etti ki bu şebeke, sormayın gitsin!

İstisnalar elbette ki hariç ama Yahudi'den dost olmaz. Yahudi, Türk'ten / Müslüman'dan nefret eder. Yahudiler, laik Türkiye'yi ve Türkiye'deki bütün laikleri, laik kurumları, laik uygulamaları sonuna kadar desteklerler ve Türkiye'nin İslâmî bir yörüngeye kayma ihimaline karşı bütün güçlerini ortaya koyarak savaşırlar. Çünkü İslâmî iddialara sahip bir Türkiye'nin, Yahudilerin bölgesel ve küresel emellerinin önündeki en büyük engel olduğunu iyi bilirler. Yani, Yahudiler, bölgesel güçlerini, laik Türkiye'nin varlığına borçludurlar.

O yüzden, güçlerini dünyanın en güçlü ülkesinde, ABD'de, teksif eden Yahudiler, Amerika'daki düşünce kuruluşlarında, medyada, akademide özelde Türkiye'deki mevcut iktidarın Türkiye'yi “İslamo-faşizm”in eşiğine sürüklediği tezini yüksek sesle işlerler; genelde ise İslamofobinin bütün dünyada köksalması, dolayısıyla İslâm'ın şeytanlaştırılması, İslâm'a ve müslümanlara yönelik her tür hakaretin ve saldırının meşrûlaştırılması, ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle bütün İslâmî oluşumları düşman ilan ederek yok etme projeleri geliştirmesi için gerekli her türlü mühimmatı da yine onlar sağlarlar.

“Ilımlı İslâm” projesi, bir Amerikan projesidir ama Yahudilerin eseridir. Bu projenin hedefi, İslâm'ın sekülerleştirilmesidir. Yani, müslüman toplumların İslâmî idea'lar, iddialar ve idealler çerçevesinde siyasî, ekonomik, kültürel, toplumsal taleplerde bulunmalarını imkânsızlaştıracak ölçüde İslâm'ın tıpkı Hıristiyanlık gibi protestanlaştırılması, sadece bireysel bir inanç meselesi hâline getirilmesidir. Sonuçta, müslüman kitlelerin “etliye sütlüye” karışmalarının önlenmesi, İslâmî duyarlıklarının zayıflatılması, hayatlarını İslâmî siyasî, entellektüel, kültürel, ekonomik, toplumsal iddialara göre kendilerinin belirleyebilme imkânlarının iptal edilmesidir.

Bu proje, şu ân İslâm dünyasında derinlemesine uygulamaya sokulmuştur. Mısır'dan Fas'a, Arabistan'dan Pakistan'a kadar İslâmî eğitim sistemleri, müfredat programları baştan sona kadar adım adım sekülerleştirilmektedir.

Türkiye'de mevcut hükümetin “ılımlı İslâm” projesini uyguyacağı düşüncesiyle önünün açıldığını söylemek yanlış olmaz. Ama “mevcut hükümet, bu projeyi uygular mı?” diye sorarsanız, bence uygulayamaz; çünkü, tarihin önünde de, öte dünyada da bunun hesabını veremez.

Bizzat Başbakan'ın ağzından “Ilımlı İslâm” diye bir şey olamaz” sözünü duyduk. Ama Türkiye'deki İslâmî kesimlerin en fazla bu dönemde hızla sekülerleştikleri, İslâmî duyarlıklarını yitirmeye başladıkları, -28 Şubat'tan itibaren- zihnî bir savrulma yaşadıkları da bir gerçektir.

“Ilımlı İslâm” projesi, tam da Türkiye'deki laikçilerin gücüne güç katacak, vaziyeti idare etmelerini sağlayacak bir proje olmasına rağmen, bu çevrelerin bu projeyi desteklemek yerine, ürküntüyle karşılamalarının nedeni ne peki?

Tek bir nedeni var: Bu projeyi anlayabilecek zihnî donanımdan yoksun olmaları ve dolayısıyla projenin başlığında “İslâm” sözcüğünün bulunmasıdır! Sadece bu bile, bizim laikçilerimizin tüylerini diken diken etmeye, uykularını kaçırmaya yetiyor da artıyor bile!

Pardon ama burası Türkiye mi? Yani, bir zamanlar Selçuklu ve Osmanlı medeniyet tecrübelerini üreten, İslâm'ın bayraktarlığını yapmış bir “millet”in çocuklarının yaşadığı yer mi yani? Nasıl yani?

 

 

 



Bu yazı 1,368 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 28 Temmuz 2008 Ergenekon'la “dolmuşa bindirilmediğimizden” emin miyiz?
    • 21 Temmuz 2008 Televizyonu dönüştürmek ve dil kurmak
    • 14 Temmuz 2008 Medya, nasıl seküler 'kilise'lere dönüştü?
    • 27 Haziran 2008 Travma ve yok oluş süreci
    • 27 Haziran 2008 Travma ve yok oluş süreci
    • 26 Mayıs 2008 Küresel İngiliz hâkimiyetine doğru (mu?)
    • 19 Mayıs 2008 İngilizlere dikkat!
    • 28 Nisan 2008 Laikçilik zırhıyla Türkiye'yi satıyorlar!
    • 25 Nisan 2008 Medeniyet yoksa, medîne de, din de yok olur
    • 18 Nisan 2008 Peygamberî çağ/rı
    • 24 Mart 2008 Çağa tanıklık, peygamberî soluk ve öncü varoluş kuşağı (2)
    • 17 Mart 2008 Türkiye bağımsızsa, Türkiye'yi bağlayan şey ne öyleyse?
    • 14 Mart 2008 Yalıtılmış masal perdesinden ruhsuz heykeller yapmak
    • 10 Mart 2008 "32. Gün"ün yaptığı şey televizyonculuk mu?
    • 3 Mart 2008 Aydınlanma mı dediniz? Peki, nerede Kant'ınız, Diderot'nuz, Voltaire'iniz?
    • 25 Şubat 2008 Kurumları kezzapladık, şimdi sıra insanlarda mı?
    • 18 Şubat 2008 Konya modeli
    • 15 Şubat 2008 Türkiye neden durdurulmalı; ama durdurulamaz?
    • 11 Şubat 2008 'Medya terörü' derhal durdurulmalı!
    • 4 Şubat 2008 21. yüzyılı "Türkiye" başlatacak...

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,613 µs