En Sıcak Konular

Gülay Göktürk
Bugün

Gülay Göktürk
0 0 0000

Kraliçe bilecek mi?



Acaba Kraliçe bilecek mi, kendisini konuk eden Cumhurbaşkanı hakkında, taa Dışişleri Bakanlığı döneminde başörtüsü konusunda takındığı tavır sebebiyle siyasi yasaklılık konulması için dava açıldığını? -Acaba Kraliçe bilecek mi, kendisini konuk eden Cumhurbaşkanını meşru görmediği için, ana muhalefet liderinin, onuruna verilen yemeğe katılmadığını?

Acaba Kraliçe bilecek mi, kendisini konuk eden Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olduğu için bazı önemli devlet görevlilerinin davete icabet etmediğini? -Acaba, aynı zamanda Kilisenin başı olan Kraliçe bilecek mi, laikliği Avrupa'dan alan Türkiye'de, iktidar olan partinin, tam da Avrupa'daki laiklik kıstaslarını savunduğu, özellikle İngiltere'deki Anglo - Sakson örneğinin altını çizdiği, yani "demokratik laiklik" söylemini seslendirdiği için, "laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmak" suçlaması ile kapatılmak istendiğini? Tabii ki bilecek. Çünkü Türkiye üzerine kitaplar okuyarak geliyor buraya. ve hiç şüphesiz en geniş biçimde bilgilendirilerek... Bilecek ve hayret edecek.

Düşünsenize, tam da bugün, Anayasa Mahkemesi Ak Parti'nin kapatılması ve Cumhurbaşkanı Gül'ün siyasi yasaklı hale gelmesi davasında karar verse ve bu karar, Başsavcı'nın talepleri istikametinde olsa...

Yani Kraliçe'yi hakkında siyasi yasaklılık hükmü çıkmış bir Cumhurbaşkanı misafir ediyor olsa! Acaba birilerinin içi kanar mıydı? Acaba birileri, hiç olmazsa böyle bir durumda "Hiç de şık olmadı" diyebilir miydi? Yoksa bir "devrimci coşku" mu duyulurdu?

Ben buradan sesleniyorum ya; -Siz ülkeniz için çırpınıp durun. Anayasa Mahkemesi kapatma kararını siz ülkeniz için koştururken versin, siz bir çocuğun başını okşarken, bir hizmet kurumunun açılışını yaparken... Siz istediğiniz kadar Türkiye için çırpının, birilerinin bağnazlığını aşamıyor olabilirsiniz.

-Yiğidi öldür ve hakkını ye! Türkiye'de birileri için kural bu olabilir. Olsun! Tarih her şeyi not ediyor. İngiltere Kraliçesi 37 yıl aradan sonra ikinci kez geliyor Türkiye'ye. "Sorun bakalım, diyor Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe bir gittiği yere bir daha gidiyor mu? Kaç ülkeye birden fazla gitmiş?

 Çok önemli bir ziyaret bu." 750 basın mensubu izliyormuş ziyareti.Türkiye, dünyada en çok konuşulacak ülkelerden birisi olacakmış. Gelecek hafta Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer gelecekmiş Türkiye'ye...

Hiç kuşkusuz Ankara'da yata yata gelişmiyor bu ilişkiler. Türkiye evet, Fildişi Sahili'nin veya Afrika'nın 150 bin nüfuslu bir ülkesinin Başbakanını, ya da Sudan'ın Cumhurbaşkanı'nı da ağırlıyor, ama işte İngiltere Kraliçesini ya da Avusturya Cumhurbaşkanı'nı da... Türk diplomasisi, işte Irak'ta sürdürdüğü yoğun çabanın meyvelerini toplamaya başladı. Terör örgütü, Kuzey Orak'ta alan bulamaz hale geldi. Kuzey Irak yönetimi, Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamaya başladı.

-Yiğidi öldür ve hakkını ye! Bu kuralı ne kadar işletebilirsiniz? Ana muhalefet lideri Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün Kraliçe onuruna verdiği yemeğe katılmıyor.

Bravo! Ne muhteşem bir protesto bu! Tarihe geçer alimallah! Ama asıl soru şu: -Bir dikili ağaç gösterilebilir mi Baykal adına bu ülkede? Şu ana kadar hiçbir yerde rastlamadım Baykal'ın bu tavrını eleştiren tek cümleye. Kocaman bir "AYIP" manşeti konmaz mıydı bu boykotu yapan bir başkası olsa? Bu da medyanın ayıbı!

Medya şu sıralar Ak Parti'yi kötüleyecek dosyalar üretmekle meşgul, Baykal'a bir türlü sıra gelmiyor. Her neyse...

Aklıma bazı sorular geliyor, onları sizlerle paylaşmak isterim: İngiltere Kraliçesini eşi başörtülü bir Cumhurbaşkanı ağırlıyor ya... -Acaba bu "Türkiye gerçeği" Kraliçe'yi şaşırtmış olabilir mi? Kraliçe'nin içinden "Bunlar nasıl Batılı?" gibi bir soru geçer mi?

Azıcık burun kıvırır mı Kraliçe? Azıcık "çağdaş yaşam" arayışına girer mi? Azıcık "Laiklik nerede?" sorusunu sorar mı? Azıcık "Türkiye elden gitmiş" gibi bir hisse kapılır mı? Peki ya Baykal ve CHP hadisesine nasıl bakar Kraliçe? Kim bilir belki de bakmaz?


Bu yazı 1,403 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 3 Ekim 2008 Krizler ve sebep sonuç ilişkileri
    • 12 Temmuz 2008 Ergenekon Davasını bekleyen tehlikeler
    • 12 Haziran 2008 Cumhuriyet Çalışma Grubu
    • 28 Mayıs 2008 “Yalnız ve güzel ülkem”
    • 25 Mayıs 2008 Tam Gün Yasası 2
    • 21 Mayıs 2008 Tam Gün Yasası
    • 18 Mayıs 2008 Hukuk dersi
    • 14 Mayıs 2008 Kraliçe bilecek mi?
    • 9 Mayıs 2008 Patinaj ve bıkkınlık
    • 7 Mayıs 2008 "Dini ticarete alet etmek"
    • 30 Nisan 2008 Taksim neyin sembolüdür?
    • 25 Nisan 2008 “CHP'yi kurtarmak”
    • 23 Nisan 2008 Doğurun, ama bize güvenerek doğurmayın
    • 20 Nisan 2008 Hizmet yarışı olarak siyaset
    • 16 Nisan 2008 Vazoda büyüyenler
    • 9 Nisan 2008 “Kökü dışarda”
    • 30 Mart 2008 "Eğer kapatma davası açılırsa..."
    • 28 Mart 2008 Reform kuşa dönmesin
    • 26 Mart 2008 Meşru müdafaa
    • 19 Mart 2008 Asıl ihtimal Anayasa Mahkemesi’nin reddetmesidir

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,551 µs