En Sıcak Konular

Teknoloji çocuklarımızı elimizden alabilir

27 Kasım 2017 13:04 tsi
Teknoloji çocuklarımızı elimizden alabilir Günümüzün en büyük hastalıkları arasına giren ve gençlerde bağımlılık oluşturan teknoloji ve internet tehlikesine karşı Bilişim Uzmanı Muhammet Binici'den uyarılar geldi.

Günümüzün en büyük hastalıkları arasına giren ve gençlerde bağımlılık oluşturan teknoloji ve internet tehlikesine karşı Bilişim Uzmanı,Tv Program Yapımcısı Muhammet Binici'den uyarılar geldi. 

Günümüzün en büyük hastalıkları arasına giren ve gençlerde bağımlılık oluşturan teknoloji ve internet tehlikesine karşı  Bilişim Uzmanı, Tv Program Yapımcısı,  Muhammet Binici'den uyarılar geldi. Maltepe'de Orhangazi İlkokulu ve Medeniyet Ortaokul işbirliği ile gerçekleştirilen 'Oyunlardaki Gizli Şifreler' konulu seminerde konuşan program yapımcısı ve sunucu Muhammet Binici, "Üst akıl çocuklarımızı bilgisayar oyunları ile elimizden almaya çalışıyor" dedi. Çocuklar kadar büyükleri de yoğun etkisi altına alan internete erişim, sosyal medya tutkusu, telefon ve bilgisayarlar konusunda öğrenci velilerini uyaran Binici, özellikle yetişme çağındaki çocukların teknolojiyi bir eğlence aracı olarak gördüklerini ve  vakitlerinin  çoğunu bilgisayar oyunlarıyla geçirdiğini hatırlattı.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR 

Söz konusu semineri hem öğrenci ve öğretmen hem de veliler için yaptıklarını anlatan Bilişim UzmanıTv Program Yapımcısı  Binici, çağımızın sanaldan gelen gerçek hastalığına karşı alınması gereken tedbirleri sıraladı.  "Teknolojinin çocuk üzerindeki olumsuz etkileri ve bilgisayar oyunlarındaki gizli şifreler" konulu seminerde Binici,  teknoloji ve medyanın günümüzün zarureti haline geldiğini, ancak bu iki unsurun bizi esir almaması gerektiğine vurgu yaptı. Özellikle bilgisayar oyunlarıyla milli ve manevi değerlerin tahrip edildiğini, intihara varan vakaların yaşandığını ifade eden Muhammet Binici, "Yok olmakla karşı karşıya kalan bir neslin inşası için çalışmalıyız. Bunda öğretmen, veli ve medya başta olmak üzere hepimize çok önemli vazifeler düşüyor" diye konuştu. Okul müdürü Mustafa ErtürkMuhammet Binici’ye seminer sonunda bir çiçek takdim etti. Binici: Çiçeği aldım kabul edip baş tacı yaptım. Yalnız bu çiçeğin sahipleri yine bu çiçekler diyerek, semineri dinleyen öğrencilere döndü vebu çiçeği size vereceğim ama bir şartım var. Annesini bir hafta içinde üzen var mı? Deyincealtı öğrenci parmağını kaldırdı. İlk parmak kaldıran Muhammet Raşit’i yanına çağırarak çiçeği taktim etti. Sonra sözlerine, işte Dünya’nın gıptayla baktığı sınıf bu sınıf! Niye mi? biraz önce sevgili öğrencimiz bu kadar kişinin içerisinde annesi ile arasındaki problemi parmak kaldırarak açık yüreklilik ile söyleyebiliyor. İşte bu dürüstlük,bu feraset, bu erdem siz velilerimizde ve sevgili yavrularımızda olduğu müddetçe üst akıl ne yapar ise yapsın bu kadim milletin sırtı yere gelmeyecek diyerek konuşmasını tamamladı.

Okul müdürü Mustafa Ertürk’de  çocukların bilgisayar, telefon , televizyon vs. karşısında yalnız bırakılmamasının önemine dikkat çekti, seminer için Muhammet Binici'ye teşekkür etti. 

 

 



Bu haber 1,746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,970 µs