En Sıcak Konular

Topal Osman provokasyonu püskürtüldü

14 Şubat 2017 12:25 tsi
Topal Osman provokasyonu püskürtüldü TRT Belgesel'de iki yıl evvel Topal Osman'la alakalı bir ifadesi üzerinden hakkında linç kampanyası yürütülen Gazeteci Yazar Muharrem Coşkun, yaptığı son açıklamalarla tepkileri özüre dönüştürmeyi başardı.

Giresunlulardan Coşkun'a
özür ve teşekkür yağıyor

TRT Belgesel'de iki yıl evvel Topal Osman'la alakalı bir ifadesi üzerinden hakkında linç kampanyası yürütülen Gazeteci Yazar Muharrem Coşkun, yaptığı son açıklamalarla tepkileri özüre dönüştürmeyi başardı.
TRT Belgesel'in 'Onlar' belgeselinde, Ali Şükrü bey cinayetini anlatırken, burada Osman Ağa'nın rolünü ifade ettikten sonra kullandığı, "Topal Osman kahraman, gözü pek, yiğit bir insan, ancak cahil birisiydi" sözü birileri tarafından cımbızlanarak sosyal medyada dolaşıma sokulmuş ve Coşkun hakkında tehdit, linç kampanyası başlatılmıştı. Olayın ardından KRT TV ve Kanal 28 televizyonlarında yaklaşık 6 saat tüm iddiaları cevaplandıran, Star Gazetesi'nde de konuyla alakalı detaylı araştırma yayınlayan Muharrem Coşkun tepkileri püskürtmeyi başardı.
TV yayınları ve gazetedeki araştırmasını takip eden sağduyulu Giresunlular Muharrem Coşkun'dan hem özür diledi hem de kendilerini aydınlattığı için teşekkür ettiler.

HAYIRA VESİLE OLDU

Olayın aslını anlamadan evvel Muharrem Coşkun'u tehdit eden ve en ağır hakaretleri yapan insanlar, gerçeğin anlatılması sonrası Coşkun'dan af dilemek için mesaj yağdırdı. Olayın tezgah olduğunu belirten Muharrem Coşkun, "Belgeselde Osman Ağa'nın, cesaretini, kahramanlığını ve yaptıklarını anlattıktan sonra, 'ancak siyasi anlamda oynanan ayak oyunlarını tam fark edemedi. Onun vatan sevgisi birilerince istismar edildi. Siyasi oyunları anlama noktasında cahildi' şeklindeki sözümüz maksadından çıkarıldı. Birileri 2 yıl evvel çekilmiş bir belgesel üzerinden referandum öncesi provokasyon planladı. Ancak katıldığım TV yayınları ve yazdığım yazılarla provokasyon püskürtüldü. Planları suya düştü. Daha da güzel tarafı, Osman Ağa ve O'nu ortadan kaldıranlar hakkında bu vesile ile detaylı bilgilere de ulaşmış oldular" dedi.

KEŞKE ARAŞTIRSALAR

Kanal 28 Televizyonunda canlı yayında konuşurken kendisinin söylemediği halde, "Tüm Giresunlu hemşehrilerimden özür diliyorum" şeklinde alt yazı yazıldığını anlatan Coşkun, "Böyle bir cümle kurmadığım halde ben söylemiş gibi alt yazıya yazdılar. Ben kaynaksız ve yanlış bir şey konuşmadım ki.. Osman Ağa kendisi diyor, 'Ben cahilim, ama Türk ve Müslüman'ım, ne yapıyorsam bu ikisi için yapıyorum, yanlış yapıyorsan söyleyin düzelteyim' diye.. Yine onlarca kitapta benzer ifadeler var. Hiçbirine tepkilerini duymadık. Örneğin ben de spor cahiliyim ayıp ya da hakaret niye olsun.. Buna rağmen, ben 'Siyasi olayları anlamakta, ayak oyunlarını bilmekte cahildi' diye düzelttim. Neden bir kelime üzerinden fırtına koparıldı anlamadım. Keşke bir kelime üzerinden tepki göstereceklerine Osman Ağa'yı kim ortadan kaldırttı onu araştırsalar, araştırmıyorlarsa araştıranların bilgisine saygı duysalar. Ama sonuçta iş tatlıya bağlandı inşaallah" diye konuştu. 



Bu haber 2,951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,083 µs