En Sıcak Konular

DTP'nin 2 günlük açlık grevi sona erdi

4 Mayıs 2009 16:59 tsi
DTP'nin 2 günlük açlık grevi sona erdi Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) terör örgütü PKK'nın ülke genelinde yaptığı eylemleri koordine eden KCK'ya (Kürdistan Topluluklar Birliği) yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevi sona erdi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) terör örgütü PKK'nın ülke genelinde yaptığı eylemleri koordine eden KCK'ya (Kürdistan Topluluklar Birliği) yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla başlattığı açlık grevi sona erdi. Bağlar ilçesinde Koşuyolu Parkı'nda iki gündür grev yapan DTP'liler, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 Diyarbakır Cumumhuriyet Başsavcılığı'nın 14 Nisan'da "terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma" kapsamında 12 ilde yapılan ve aralarında bazı DTP'li yöneticilerin de bulunduğu gözaltıları protesto etmek amacıyla çevre illerden gelen DTP'liler, dün 2 günlük açlık grevini girmişlerdi.
 Açlık grevi boyunca parkta kurulan çadırlarda halaylar çekerek eğlenen DTP'liler, bugün akşam bitirmeyi planladıkları grevi, şiddetli yağmur sebebiyle 4 saat erken bitirmek zorunda kaldı.
 DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Eş Genel Başkanı Emine Ayna, DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının da katıldığı grev, DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş'ın yaptığı basın açıklamasıyla sona erdi.
 Demirtaş, DTP'lilerin açlık grevi boyunca önemli bir duruş sergilediğini söyleyerek, "Umarım verdiğimiz mesajı anlamışlardır. 15 bin kişiyle yaptığımız açlık grevini bitiriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.
 Demirtaş'ın konuşmasından sonra operasyonda tutuklanan DTP'lilerin cezaevinden gönderdiği mektup okundu. Mektubun okunduğu sırada alandaki grup, terör örgütü PKK lehine sloganlar attı. Yağmur şiddetini artırmasıyla parkta bulunanlar ıslanmamak için çadırlara sığındı.
 Grup sessizce dağıldı.


Bu haber 3,695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,664 µs