En Sıcak Konular

Şarbon saldırganı Pentagon görevlisi

7 Ağustos 2008 14:55 tsi
Şarbon saldırganı Pentagon görevlisi Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 2001'de 11 eylül saldırılarından kısa süre sonra gerçekleştirilen şarbon saldırılarını...

ABD’de 11 Eylül 2001’de meydana gelen ve Batı’nın müslümanlar üzerindeki baskısını artırmasına bahane olarak gösterilen saldırıların, ABD ile İsrail’in bir düzmecesi olduğu konusundaki şüpheler her geçen gün artarken, aynı dönemde meydana gelen başka bir olayla ilgili çarpıcı bir açıklama yapıldı.


ŞARBON SALDIRISI PENTAGON GÖREVLİSİNDEN

 

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 2001'de 11 eylül saldırılarından kısa süre sonra gerçekleştirilen şarbon saldırılarını, ABD Savunma Bakanlığına bağlı olarak çalışan bir bilim adamının gerçekleştirdiğini duyurdu. FBI belgelerinde Bruce Ivins adlı bilim adamının, saldırılarda kullanılan şarbona erişimi olduğu ve laboratuarda harcadığı uzun çalışma saatlerinin hesabını veremediği kaydedildi.

FBI'ın bu belgeleri kamuoyuna açıklaması, soruşturmayı kapatmaya hazırlandığı şeklinde yorumlandı. Suçlanan bilim adamı Bruce İvins, yargılanacağını öğrendikten sonra geçen hafta intihar etmiş, ancak avukatı İvins'in saldırılarla ilgisi olmadığını savunmuştu.


MÜSLÜMANLAR SUÇLANMIŞTI

 

ABD'de 2001 yılında çeşitli siyasetçilere ve medya mensuplarına şarbonlu mektuplar gönderilmiş, bu mektuplar 5 kişinin ölümüne yol açmıştı. FBI, saldırıları tek bir kişinin gerçekleştirdiğini düşünüyordu ve bu kişinin de müslüman olduğu tezi savunuluyordu.


11 EYLÜL’Ü DE ABD-İSRAİL Mİ YAPTI?

 

Şarbon saldırısı zanlısının açıklanmasına rağmen, böylesine korkunç bir saldırıyı neden ve kimler için yapmış olabileceği hiçbir zaman öğrenilemeyecek. Bu bakımdan, İvins’in intiharı da şüphe uyandırıyor. Bu sürpriz gelişme sonrası ise 11 Eylül saldırılarını ABD ile İsrail’in ortaklaşa yapmış olduğu tezi de güçlenmeye ve yeniden dillendirilmeye başlandı. El Kaide örgütüne yıkılan saldırılarla ilgili çok sayıda soru işareti hala kafaları karıştırıyor.


11 EYLÜL VE SORU İŞARETLERİ

 

11 Eylül saldırılarının yapıldığı gün ile hemen öncesi ve sonrasında yaşanan bazı gelişmeler oldukça dikkat çekiyor.

İkiz kulelere çarpan uçakların normal uçak olmadığı, binaların, daha önce yerleştirilen bombalar tarafından çökertildiğine dair birçok iddia ortaya atılmış ve bu konu internette çok sayıda bilgi ve görüntü ile delillendirilmişti. Ayrıca havalimanının güvenlikten sorumlu kişinin Bush'un kardeşi olması da oldukça manidar. Pentagon'a uçak değil füze düştüğü iddiası da güçlü savlar arasında. İkiz kulelerin 11 Eylül'den 6 hafta önce İsrail'li bir iş adamı tarafından 99 yıllığına kiralanmasının yanında, saldırı günü, binada görevli olan yahudilerin işe gitmemesi de çok önemli göstergelerden sayılıyor.

 

 

 

 



Bu haber 2,929 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,037 µs