En Sıcak Konular

Hac için 772 bin başvuru yapıldı

4 Nisan 2008 13:16 tsi
Hac için 772 bin başvuru yapıldı Bu yıl hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan’a gidecek adaylar, bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi.

Hac için 772 bin başvuru
Hac için 772 bin başvuru

Bu yıl hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan’a gidecek adaylar, bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi. Hac için bu yıl 772 bin başvuru yapıldı. Bunların yüzde 53’ü kadın, yüzde 47’si de erkek.
Bardakoğlu, kurada ismi çıkan adayların, 8-22 Nisan tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabileceğine dikkat çekerek, isteyen adayların Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu, isteyenlerin ise seyahat acenteleri ile hacca gidebileceklerini ifade etti.
Hac için ayrıca 30 bin kişilik birinci yedek sırası belirleyeceklerini belirten Bardakoğlu, bu adayların sıralarının belli olacağını söyledi. Bardakoğlu, yedek adaylar arasında hacca gidemeyecekler için gelecek yıl ayrıcalık yapılmayacağına dikkati çekti.
ANKARA BÜROSU
Bu yıl hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gidecek adaylar, bilgisayar ortamında çekilen kurayla belirlendi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katıldığı kura çekme töreni, başkanlığın Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Bardakoğlu, burada yaptığı konuşmada, hac için bu yıl 772 bin başvuru yapıldığını, bunların yüzde 53'ünün kadın, yüzde 47'sinin de erkek olduğunu belirtti. Türkiye'nin bu yıl 70 bin hacı kontenjanı olduğuna işaret eden Bardakoğlu, “Ama bizim umudumuz var. Bu rakamın 70 binde kalmayacağı, ilave kontenjan alacağımız konusunda umudumuz var” diye konuştu. 70 bin kişilik kontenjanın, iller bazında kurayla belirleneceğini belirten Bardakoğlu, kuraların sadece 2008 yılı için geçerli olacağını vurguladı.
“Kontenjanın arttırılması için çalışmalara başladık”
Türkiye'nin, İslam ülkeleri arasında hac organizasyonunu en başarılı şekilde yürüten ülke olduğunu belirten Bardakoğlu, her yıl hizmet kalitesini artırdıklarını söyledi. Bu yıl hacıların, eşleriyle birlikte hacca gideceklerini bildiren Bardakoğlu, “Refakatçi sistemini kaldırmış olmamızın da herhalde en büyük faydası hanım hacı adaylarına oldu” dedi.
70 bin kişilik kontenjanın arttırılması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Bardakoğlu, “770 bin rakamı, kuvvetli bir gerekçe bizim için. Bunu değişik zeminlerde dile getirerek daha fazla hacı adayının hacca gitmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu olarak hac hizmetlerinin belli bir standartta verilmesini önemsediklerini kaydeden Bardakoğlu, bu nedenle hac organizasyonunu yapan tüm acentelerin de standartlara riayet etmesi gerekeceğini söyledi.
“Hacı adayları yetkisiz şahıslara kanıp da mağdur olmasınlar”
Hacı adaylarına seslenen Bardakoğlu, organizasyonla ilgili yapılan vaatlere, verilen ilanlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Hiçbir hacı adayının telkin ve yönlendirme altında kalmamasını, özgür iradeleriyle karar vermelerini isteyen Bardakoğlu “Hacı adayları mutlaka verilen vaatleri, yapılan beyanları incelesinler, yapacakları şartnameyi incelesinler. Herhangi bir mağduriyete maruz kalmasınlar ve mutlaka yetkili seyahat acentesi ile veya ilgili müftülükle sözleşme yapsınlar. Yetkisiz şahıslara kanıp da mağdur olmasınlar” diye konuştu. Hacı adayları, http://hac.diyanet.gov.tr adresindeki “kura sorgulama” bölümünden TC kimlik numaraları ile kura sonuçlarını öğrenebilecekler.
Kontenjanın artırılması için çalışılıyor
70 bin kişilik kontenjanın arttırılması için çalışmalara başladıklarını kaydeden Bardakoğlu, “770 bin rakamı, kuvvetli bir gerekçe bizim için. Bunu değişik zeminlerde dile getirerek daha fazla hacı adayının hacca gitmesini sağlamaya çalışacağız” dedi. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu olarak hac hizmetlerinin belli bir standartta verilmesini önemsediklerini kaydetti.
Milli gazete

Bu haber 2,619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,726 µs